Lönsamhet genom trä, framtidens material

Trä & Teknik är den nordiska mötesplatsen för alla som arbetar med och använder trä, den 28-31 augusti på Svenska Mässan i Göteborg.

Registrera dig för fri entré idag och tävla om en hotellövernattning för två på Gothia Towers under mässan, värde ca 1299. 

Fullmatat seminarieprogram

Ta del av ett omfattande seminarieprogram med tre olika fokusområden: Bygga i trä, Framtid i trä och Effektiv träproduktion.

Senaste nytt från Trä & Teknik

Följ vårt nyhetsflöde för att hålla dig uppdaterad om både Trä & Teknik och träindustrin.

För dig som arbetar med och använder trä

Trä & Teknik är samlingsplatsen i Norden som visar upp och sprider kunskap om träets alla användningsområden. Här möts näringsliv, politiker, leverantörer och akademi för att gemensamt säkra en lönsam framtid inom träindustrin.

Trä & Teknik spänner över hela bredden – från skogen, sågverk, produktion, möbelsnickeri och export till att bygga med trä, utvinning av nya material och forskning.

Det här är den självklara mötesplatsen för dig som på något sätt arbetar med och använder trä i din verksamhet. Ny teknik, effektiva lösningar inom produktion och inspiration från olika företag, stora som små och hur de tar sig fram på dagens marknad står på agendan. Här får du möjlighet att ställa dina frågor och delta i diskussionen om träets möjligheter och framtid tillsammans med nyckelpersoner inom alla branscher som på något sätt använder trä.

Öppettider:
Tisdag – torsdag 09.00 –17.00
Fredag 09.00 –16.00

En mötesplats skapad av Svenska Mässan i samarbete med Träcentrum, Trä- och möbelföretagen, Sveriges Träbyggnadskansli, Svenskt trä, Svenskt Trätekniskt forum och Sawtec.

Registrera dig för ditt kostnadsfria entrékort


Hotellrum 10% rabatt

Bo på mässans egna hotell, Gothia Towers & Upper House, med gångavstånd till det mesta!

Boka här

Ett omfattande seminarieprogram- Helt kostnadsfritt!

Se hela programmet här

Nyhet! Sawtec-dagarna

Forumet för effektivisering och branschnyheter för dig inom sågverksindustrin.

Missa inte årets branschfest!

När: 30 augusti, kl: 19 – 02
Var: Valand, Vasagatan 41
Pris: Festbiljett 225 SEK*
*i priset ingår buffé och 1 glas öl/vin, samt underhållning

 

Vi har ett begränsat antal biljetter, så först till kvarn!

Detta tycker våra besökare

”Det vore tjänstefel att att inte åka till Trä & Teknik – jag kommer självklart hit varje gång. Det är en bra möjlighet att se ny teknik och träffa kollegor. Vi har sett grejer som är jäkligt intressanta och som vi säkert kommer att göra avtal med. Här finns alltid fullt med nyheter och möjligheter att träffa kollegor.”

Per-Erik Andersson, Produktionsledning, Rågsveden – Sveden Trä AB

”En väldigt trevlig mässa med stor variation. Vi är här för att titta på material och vad som är nytt inom området. Vi tittar på det som är intressant jobbmässigt. Detta är absolut en bra mässa, och det samlas många intressenter från olika områden i branschen. Vi tittar, knyter kontakter och beställer provmaterial.”

Visare Zeqiraj, Produktutveckling, Volvo Cars Corporation

Upplev Trä & Teknik på mindre än 1 minut

Vad är Trä & Teknik?

Läs mer om mötesplatsen »

Varför besöka?

Boka monter

Välkommen att boka monter på Trä & Teknik 2018.

Boka monter »

Nyheter från Trä & Teknik

Inga resultat

Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska Mässan

14 augusti / 2018

Den 28 augusti besöker H.M. Konungen Trä & Teknik, Nordens ledande mässa för träindustrin, på Svenska Mässan. Under en hel dag tar kungen del av industrins senaste innovationer, banbrytande arkitektur och moderna produktionslösningar. Besöket sker på kungens eget initiativ. Programmet inleds på Svenska Mässan klockan 10.15 med invigningstal av H.M. Konungen, Mikael Eliasson, direktör Svensk...

Läs vidare

Intervju med Träcentrum

20 juni / 2018

Hur arbetar ni för ett högre miljöansvarstagande inom er bransch? Anläggningen där vi har vår verksamhet är idag drygt 13 000 kvadratmeter. Hela anläggningen är en mönster- och referensanläggning för den trärelaterade industrin när det gäller såväl inre som yttre miljö, belysning, hantering av spån och damm, ventilation m.m. Träcentrum arbetar med olika projekt, uppdrag och utbildningar för at...

Läs vidare

Cirkulär ekonomi för ett hållbart samhälle

19 juni / 2018

Vårt samhälle står inför en rad utmaningar i form av klimathot, råvarubrist samt prisexplosioner på råvaror. Därför arbetar Trä- och Möbelföretagen (TMF) aktivt med att stötta sina medlemsföretag i utvecklingen av affärsmodeller som bygger på cirkulär ekonomi. – Med en cirkulär affärsmodell kan företag få ner utsläppen och bli mer energieffektiva, säger Robin Ljungar, miljö- och hållbarhetschef...

Läs vidare

"Trä är ett fantastiskt material"

19 juni / 2018

Trä som substrat för solceller att montera som paneler på tak. Eller varför inte använda trä som ett filtermaterial för att exempelvis separera olja från vatten. På Wallenberg Wood Science Center (WWSC) handlar det om att hitta helt nya användningsområden för trä. – Det finns ingen satsning på träforskning som är lika stor som den här, förklarar Lars Berglund, föreståndare på WWSC. Forsknings...

Läs vidare

Några av utställarna på mässan:

Se hela utställarlistan här >>