Maskindata i realtid tack vare Sophia

Industri 4.0 och Internet of Things kan för många verka främmande och ouppnåeligt, men tack vare Biesses nya IoT-plattform Sophia kan det komma att bli vardagen för allt fler träindustrier i Sverige. Fördelarna är många och systemet är designat för att kunna möta branschens krav på att ligga steget före. 

Under höstens Trä & Teknik mässa kommer Sophia att ha sin skandinaviska premiär. Robert Stenberg, vd på Stenbergs planerar att köra en CNC-maskin under mässan för att visa upp det nya systemet live. Enligt Robert kommer Sophia att förenkla och underlätta verksamheten främst på grund av de proaktiva egenskaperna systemet innehar. Fel i maskineriet som kommer smygandes kommer kunna upptäckas i god tid, man kan tydligt se exakt vilken del som fungerar dåligt och systemet är direktkopplat till en webshop för reservdelar där man direkt kan lägga en beställning.

Enligt Stenbergs är valet att visa upp ny teknik under Trä & Teknik mässan självklar, här får företaget möjlighet göra affärer direkt på golvet, träffa sina kunder och samtidigt knyta nya kontakter inom branschen. Att få visa upp sitt breda sortiment av CNC-maskiner ser Stenbergs fram emot men de kommer även lägga stort fokus på eftermarknaden.

– Internet of things kommer att förändra eftermarknaden, istället för att vi rycker ut vid driftsstörningar får vi nu möjlighet att arbeta mycket mer proaktivt och förebygga problem och driftsstopp. Det kräver en helt annan organisation

Trä & Teknik äger rum på Svenska Mässan, Göteborg 28-31 augusti 2018.