Hållbara val för mässdeltagandet

- tips till våra utställare

- tips till våra utställare

Vi strävar efter att skapa en hållbar framtid tillsammans med våra utställare. På denna sida hittar du tips och riktlinjer för att göra miljövänliga val i samband med ert mässdeltagande. Tillsammans kan vi minska vår klimatpåverkan och skapa en mer hållbar mötesplats.

Effektiva monterlösningar

Planera er monter med kvalitet och ansvar

Planeringen av en monter är avgörande för att skapa en framgångsrik och hållbar utställningsupplevelse. Att välja rätt material och design minskar miljöpåverkan.

Vi hjälper er gärna med monterplaneringen. Med våra effektiva och återanvändbara monterlösningar kan ni säkerställa en ansvarsfull användning av resurser och samtidigt maximera er exponering.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Mat & dryck

Montercatering med omsorg

Mat och dryck står för över 30% av våra utsläpp. Som utställare kan du minska detta genom att välja klimatsmarta och växtbaserade alternativ när du beställer montercatering. Vi hjälper dig att beräkna rätt mängd för att minska matsvinn och redovisar klimatavtrycket för varje rätt och produkt. Välj gärna ekologiska, närproducerade och rättvisemärkta alternativ.

Boende

Miljöcertifierade hotell - en hisstur från mässan

Bo på våra miljöcertifierade hotell, Gothia Towers eller Upper House. Allt du behöver finns inom gångavstånd. Hela vår anläggning är certifierad enligt ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang. Som utställare får du dessutom förmånligt utställarpris.

GIVEAWAYS

Stärk varumärket med miljövänliga val

Tänk på miljön när du väljer giveaways. Återanvändbara vattenflaskor, kaffemuggar och fröpåsar är bra exempel på hållbara giveaways som stärker ditt varumärke.

Resa hit

Res till mässan med klimatet i minnet

De största utsläppen i samband med en mässa sker oftast vid transporter till och från mässan. Gör klimatkloka val för att minska resans avtryck. Svenska Mässan ligger centralt i Göteborg och nås enkelt med kollektivtrafik. Tåg, spårvagn och buss är bra alternativ från Centralstationen. För resor till Göteborg från andra städer, rekommenderar vi att du väljer ett transportalternativ med miljön i minnet. Glöm inte att klimatkompensera resan.

Tillgänglighet

En mässa för alla

När ni deltar i mässan är det viktigt att alla besökare kan delta på lika villkor, oavsett om det gäller er monter eller en scen. Enligt Diskrimineringslagen har varje utställare ansvaret att säkerställa att montern är tillgänglig och inkluderande för alla.

Säkerhet

Trygg och säker mötesplats

Säkerheten på våra mötesplatser är robust och högt prioriterad. Vi anpassar och dimensionerar säkerhetsåtgärderna efter förutsättningar och behov, så att ni som utställare kan känna er trygga hos oss. Har du frågor om säkerheten inför er medverkan? Tveka inte att kontakta oss!

Utställarservice Online

Har du frågor? Kontakta oss!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er att göra mässdeltagandet mer hållbart? Tveka inte att kontakta vårt projektteam. Vi är här för att hjälpa dig! Som utställare har du även tillgång till all information du behöver genom vår digitala plattform, Utställarservice Online. Där finns stöd och råd för att göra hållbara val före, under och efter mässdeltagandet.

Kontakta oss   Till Utställarservice Online

Vill du veta mer?

Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet på Svenska Mässan Gothia Towers.

Vårt hållbarhetsarbete