Sawtec-dagarna på Trä & Teknik: ”En briljant idé!”

I år sammanstrålar två av träindustrins största event, Sawtec-dagarna och Trä & Teknik på Svenska Mässan i Göteborg.
– Många av våra kunder och medlemmar ska ändå till Göteborg. Så vi slår två flugor i en smäll, säger Tomas Ivarsson på Sawtec.

Sawtec, en ideell förening för tongivande maskinleverantörer, inbjuder vart fjärde år kunder inom den träbearbetande industrin till workshops för att ta del av alla nyheter i branschen. Dessutom ställer samtliga av de 20 medlemsföretagen ut på Trä & Teknik, som går vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg.

Vi har länge haft ett samarbetsavtal med mässan men i år ville vi ta det steget längre och lägga Sawtec-dagarna parallellt med årets mässa, säger Tomas Ivarsson, kansliansvarig på Sawtec. Detta ledde till beslutet att under de två första dagarna av Trä & Teknik, arrangeras Sawtec-dagarna i mässans konferenslokaler.

Thomas Ivarsson ser många fördelar med detta beslut för både sina kunder och mässans besökare. Trä & Teknik-mässan är en naturlig mötesplats för människor i träbranschen. Eftersom att Sawtecs kunder ändå ska till Göteborg blir det både kostnadseffektivt för dem och det är en fördel att dels träffa leverantörer och få en inblick i de senaste tekniska rönen och samtidigt kunna besöka mässan. Vi har lagt programmet så att det ska finnas möjlighet att göra både och.

Sawtec-dagarna består uteslutande av workshops.

– Där har vi inga maskiner, enbart presentationsmaterial. Så för den som blir intresserad och vill se maskinerna i aktion är det bara att gå en trappa ned…

Tomas Ivarsson på Sawtec