Carl Barck, ForestX: "Vi gör den digitala resan möjlig"

22 February / 2022

carl barckKonsultföretaget ForestX har sedan starten 2018 utvecklat digitala lösningar för trä- och skogsindustrin. I år ställer de för första gången ut på Trä & Teknik.

ForestX, med huvudkontor i Göteborg, har på fyra år vuxit till ett bolag med 46 medarbetare med unikt kunnande inom IT och svensk skogs- och träindustri. Carl Barck, VD och medgrundare till ForestX, ser fram emot mässan:
– Där vill vi berätta om vårt arbete med att digitalisera träindustrin, säger han.
– Vi vill träffa nya och gamla kunder och diskutera hur vi går vidare tillsammans för att hitta smarta hållbara digitala lösningar för våra industrier.

Med experthjälpen från ForestX underlättas den digitala resan, vilket en rad kunder i Sverige och utomlands redan kunnat erfara.– På Trä & Teknik tänker vi bland annat visa nya versioner av OptiNex, vårt system för optimering och planering för sågverksindustrin. Systemet finns idag i bruk hos stora välkända sågverkskoncerner i Sverige och Europa.