"Mässan ger oss en energikick!"

– Förutom prisökningen på träråvara är materialtillgången den stora utmaningen just nu och sannolikt så även på sikt. Därför är det viktigt att materialet används så länge som möjligt. Det säger Janina Östling på IsoTimber Holding AB i Östersund, som utvecklat ett unikt, cirkulärt koncept för husstommar i trä.

IsoTimber, utställare på Trä & Teknik 2022, levererar byggblock med unik design och funktion.
– Det cirkulära tänket är viktigt för oss, betonar Janina Östling.
– Våra byggblock är dels robusta och långlivade. Men de är också designade för att enkelt kunna monteras upp och monteras ned. De skruvas omlott till varandra i de fabrikstillverkade planelementen.

Byggblocken eliminerar behovet av isolermaterial och plastfolie i väggen, till skillnad från en konventionell vägg, vilket gör dem gynnsamma för återbruk. När de inte längre kan återbrukas kan de kaskadanvändas.
– I en cirkulär ekonomi innebär kaskadanvändning att ett material som har en funktion efter sin livslängd kan användas till något annat. Det är en viktig del i vår hållbarhetsvision, förklarar Janina Östling.
– Det är bara lim, trä och luft i våra byggelement, vilket kan tas tillvara för tillverkning av nya produkter, till exempel byggskivor

Hon har stora förväntningar inför årets Trä & Teknik.
– Det känns väldigt stimulerande att kunna berätta om våra idéer och produkter inför en kunnig publik – och samtidigt få möjlighet att hitta nya partners att samarbeta med. Det ger oss verkligen en energikick!

Kostnadsfri entrébiljett till Trä & Teknik

Registrera dig kostnadsfritt till Trä & Teknik 2022 redan idag.

Kostnadsfri entrébiljett