"Vi är sugna på att få träffas igen"

– Affärerna fortsätter gå fantastiskt bra, men den stigande inflationen är ett orosmoln för hela branschen.
Det menar David Kvarnstrand, VD på Kvarnstrands, Nordens ledande tillverkare av verktyg för träbearbetning som ställer ut på Trä & Teknik.

Kvarnstrands, med huvudkontor i Ekenässjön utanför Vetlanda, har expanderat krafigt under 2000-talet och har idag hela Europa, USA och Kanada som marknad. Program- och produktkatalogen innehåller allt ifrån sågklingor, hyvelverktyg, samt verktyg- och slipservice och hyvelfräsar till CNC- och fönstermaskiner. Tillväxten har varit god de senaste åren.
– Vi var rädda för att pandemin skulle innebära en kraftig inbromsning, men det blev precis tvärtom. Fastighetsägare har renoverat och byggt ut som aldrig förr, konstaterar David Kvarnstrand.
– Det har medfört en sällan skådad efterfrågan på trävaruprodukter, vilket i sin tur innebär att sågverk, hyvlerier, snickerier, möbelindustrier – ja, hela träindustrin – har behov av verktyg och verktygsservice ifrån oss.

Han ser en fortsatt stark efterfrågan, men det finns också ett par orosmoln:
– Den stora utmaningarna vi ser just nu är dels tillgången på material, dels hur vi ska hantera de skenande prisökningarna. Att räntorna stiger riskerar också att bromsa bostadsbyggandet, vilket skulle påverka hela vår bransch.

På Trä & Teknik ser han fram emot givande samtal med kunder och kollegor.
– Det har ju varit helt dött kring sådana här aktiviteter i flera år, så vi är verkligen sugna på att äntligen få träffas igen. Det ska bli väldigt trevligt!

Kostnadsfri entrébiljett till Trä & Teknik

Registrera dig kostnadsfritt till Trä & Teknik 2022 redan idag.

Kostnadsfri entrébiljett