Trä & Teknik

Nordens största mötesplats för industriell träbearbetning och samhällsbyggande i trä.

Ta chansen att nätverka med kollegor, knyta nya kontakter och inspireras av hur andra företag löst problem och hanterat utmaningar. Här samlas näringsliv, politiker, leverantörer, akademi och offentlig sektor för att diskutera träets möjligheter och framtid.

Välkommen till Trä & Teknik på Svenska Mässan i Göteborg den 3-6 september 2024!

För en hållbar träindustri

Resurseffektivt i alla led, från lokalt till globalt.

Teman 2024

Den cirkulära tillverkningen inom träindustrin

Tiden då vi slentrianmässigt förbrukade och kastade är förbi och gemensamt fäster vi på Trä & Teknik 2024 blicken mot såväl miljömässig som ekonomisk hållbarhet.

Den globala träindustrin

Hur stärker vi den svenska konkurrenskraften utan att kompromissa med kvalitet och hållbarhet? Allt detta och mycket mer utforskas på Trä & Teknik 2024.

Det hållbara samhällsbyggandet i trä

På Trä & Teknik 2024 samlas vi för att diskutera hur vi på bästa sätt främjar ett hållbart samhällsbyggande i trä, och hur vi möter de utmaningar och frågor som väcks till liv längs vägen.

Trävarukedjans resurseffektiva framtid

På Trä & Teknik 2024 sätts fokus på de centrala delarna av trävarukedjan och dess resurseffektivitet, såsom effektiv skogsanvändning och tillverkning, återvinning och återbruk, samt transport och produktdesign.

19 oktober / 2023

Träpriset 2024 som aldrig förr!

För första gången har du möjlighet att följa det spännande juryarbetet inför Träpriset 2024. Från och med februari sänds hela processen från 145 inkomna tävlingsbidrag, via juryresor och urval tills en slutlig vinnare offentliggörs i direktsändning den 21 mars. Läs hela artikeln hos Svenskt Trä >>
2 september / 2022

Utställare om comebacken för Trä & Teknik: “Världsklass!”

Återkomsten för Trä & Teknik, som avslutades idag på Svenska Mässan, hyllas av både besökare och utställande företag. Flera utställare gjorde miljonaffärer direkt på mässgolvet. En av dem är Ulrick Staudal på Combilift: - Det finns bara ett ord att sammanfatta den här mässan med: världsklass, säger han. Efter att ha skjutits upp två gånger till följd av pandemin gjorde Trä & Teknik eft...
22 augusti / 2022

Hållbarhet är konkurrenskraft

Byggandet i trä är spelar en viktig roll i det svenska hållbarhetsarbetet och inte minst för den svenska konkurrenskraften. David Johnsson är vd på TMF (Trä- och möbelföretagen) och har jobbat med hållbarhetsfrågor i många år. David tar plats på Bygga i trä-scenen tillsammans med Svenskt Trä för att prata om hur vi ska öka hållbarheten inom svensk möbelproduktion. – Trä är det enda förnybara by...

Innovationspartner

Mediapartners