Trä & Teknik riktar sig till alla som på olika sätt behandlar trä

Här erbjuds Nordens enda mötesplats för branschens samtliga aktörer: från bygg- och sågverksindustrin, via snickerierna och möbeltillverkarna, till leverantörerna av maskiner, verktyg och material.

Här erbjuds Nordens enda mötesplats för branschens samtliga aktörer: från bygg- och sågverksindustrin, via snickerierna och möbeltillverkarna, till leverantörerna av maskiner, verktyg och material.

Varför medverka på Trä & Teknik?

Stärk ert varumärke

Se till att synas på mötesplatsen bland träindustrins nyckelpersoner och ledande leverantörer.

Träffa kunder i en aktiv köpprocess

82% av besökarna är rådgivande vid eller beslutar om inköp på Trä & Teknik för att hitta nya leverantörer.

Fokus på affärer

Träffa tusentals beslutsfattare och inköpare från hela träindustrin.

Fler affärer på färre dagar

Spara tid och pengar på säljmöten – här träffar du hundratals nya kunder!

Förstärk relationen till nuvarande kunder

Ge era kunder extra förmåner och förbokade möten – det perfekta tillfället till merförsäljning!

Visa upp produkter och lösningar live

Ta chansen att visa upp produkter och lösningar i verkligheten till kunder som är där för att hitta nya leverantörer – kunder vill klämma och känna på det de köper.

Trä & Tekniks besökare efterfrågar

 • Leverantörer som kan hjälpa besökarna i förflyttningen till framtidens träindustri
 • Kunskapsöverföring, trendspaning och best practice
 • Internationella influenser och framgångsmodeller
 • Lösningar som kan förenkla och effektivisera produktion och utveckling

Så här tycker utställarna

"Vårt startup-företag, bildat 2021, erbjuder AI-baserade spårbarhetssystem för sågverksindustrin som möjliggör att varje individuell stock kan följas genom produktionen. Den här mässan blev vårt stora genombrott. Vi träffade exakt rätt målgrupp, har tecknat en order och haft många intressanta samtal med potentiella kunder och investerare."
Christoffer Johnsson, VD, Taigatech

"Vi är ofantligt glada över att Trä & Teknik är igång igen. Mässan prickar in exakt de målgrupper vi vänder oss till, som snickerier, träindustrier, arkitekter, inredare. I montern visade vi nyheter inom vårt stora utbud av beslag och inredningsdetaljer, totalt har vi 85 000 lagerhållna produkter. Årets mässa har varit jättebra, vi har fått många kontakter och spännande leads."
Erik Björklund, platschef, Häfele Jönköping

"Mässan svarade upp mot våra högt ställda förväntningar. Förutom givande kontakter med befintliga kunder träffade vi en del potentiella kunder som vi inte hade räknat med. Vi mötte ett särskilt stort intresse för vårt nya skjutdörrsbeslag Revego. Känslan, funktionen och smidigheten att montera det tilltalade många inom snickeribranschen, köks- och möbelindustrin."
Patrik Legrell, VD, Blum Sverige

"Det var glädjande att se att de stora koncernerna inom sågverk, hyvlerier och fönstertillverkare, som är våra huvudkunder, kom tillbaka till Trä & Teknik efter fyra långa år. Mässan är väldigt viktig för kundkontakterna och för att visa nya modeller med högre prestanda. Mötena här blir väldigt effektiva. Vi får veta att en produktionslinje ska bytas om ett år, då får vi en indikation att dra igång."
Leif Hestergård, VD, Sågspecialisten

"Vi ställde ut på Trä & Teknik i år eftersom vi expanderar och har en ny inriktning när det gäller digitalisering och hållbarhet. Vi vill kroka arm med fler aktörer och har knutit många värdefulla kontakter under mässan, även med forskare och studenter. Men vi har också gjort rena affärer, det var till exempel ett väldigt sug efter våra pelletsprodukter, inte minst från utlandet."
Anna Elengård, projektledare, Derome

“Vi visade en hyvelmaskin på 25 ton, den största på mässan. Kanske inte så förvånande att den drog väldigt många besökare. Med en prislapp runt tio miljoner kronor så räcker det att vi säljer en maskin för att mässatsningen ska vara hemma. Eftersom vi hade flera seriösa samtal och leads som vi ska gå vidare med har jag goda förhoppningar om att det blir så.”
Jonas Wahlbeck, försäljningschef, Ledinek/Mouldex

“Jag har stått på många olika mässor sedan 1996, men årets Trä & Teknik är troligen den bästa vi varit med på. Vi har fått ett fantastiskt genomslag för våra högtryckssystem, som lägger ut fukt för att binda damm på arbetsplatser som sågverk, hyvlerier, snickerier. Medvetandet kring dammproblemen har ökat på senare tid och blivit en het arbetsmiljöfråga. På mässan fick vi massor av kontakter och har bokat upp en rad företagsbesök. Vi är supernöjda!”
Johan Wendin, VD, Processbefuktning AB

“Vi marknadsförde både KL-trä och träfasader på mässan och känner att vi nådde ut till rätt personer, framförallt konstruktörer och arkitekter. Det var lagom många besökare i montern, så vi fick tid att föra seriösa samtal. Vi knöt många nya kontakter, som vi ska jobba vidare med. Det här handlar ju om stora affärer, långa processer, men känslan efter mässan är väldigt positiv.”
Tove Möller, marknadskommunikatör, Södra

“Det här var en av de bästa mässorna vi varit med på. Intresset har varit enormt, vi har haft besökare från hela Skandinavien. Vi har gjort affärer i miljonklassen, vi sålde bland annat en 5-tons elektrisk fyravägstruck direkt på mässgolvet, och har fått massor av leads. Det här är den viktigaste mässan för oss i norra Europa, det har årets mässa bevisat. Världsklass!”
Ulrick Staudal, Combilift

“Årets mässa blev en stor succé för oss. Vi lanserade en ny torkugn, Ceetec Drying System, för målade produkter. Den är nio meter lång och 2,5 meter hög och drog massor av folk till montern. Vi har inte haft en lugn stund. Vi har en lång lista på seriösa intressenter, inte bara från Sverige, Norge och Danmark, utan även Tyskland och Estland. Det har gått väldigt, väldigt bra.”
Jesper Frandsen, ägare, Ceetec

Besökargrupper

Besökarna kommer företrädelsevis från branscher såsom

 • Möbel, snickeri och inredning
 • Sågverk
 • Skogsindustri
 • Byggindustri
 • Bygghandel
 • Maskin- och verktygsindustri
 • Fastighet
 • Biobränsle och bioenergi
 • Offentlig sektor
 • Stat och kommun

Befattningar och titlar från de olika branscherna

 • Byggnadsingenjörer/konstruktörer
 • Byggherrar
 • Fastighetsägare
 • Företagsägare
 • Inköpare
 • Produktionsledning
 • Produktion
 • Forskning/Utveckling
 • Arkitekter och designers
 • Kommunala tjänstemän
 • Konsulter